Vergoedt uw uitvaartpolis alle kosten?
U heeft misschien jaren geleden een uitvaartpolis afgesloten. Alles prima in orde dus, de kosten voor uw begrafenis of crematie zijn gedekt. Helaas is dit niet altijd het geval. Voorkom een financiŽle strop voor uw nabestaanden en laat uw verzekering doorlichten.

Vergoedt uw uitvaartpolis alle kosten?Het was landelijk nieuws: een uitvaartverzekeraar liet nabestaanden fors bijbetalen na de uitvaart, slechts een deel van de kosten werd vergoed. Oorzaak: de uitvaartkosten zijn de laatste jaren zo sterk gestegen dat de oorspronkelijke polis onvoldoende dekking bood. Het laatste woord in deze zaak is nog niet gevallen, maar het bericht kan u wel aan het denken hebben gezet. Worden met mijn uitvaartpolis alle kosten wel betaald?

Natura of kapitaalverzekering
Hoe uitvaartkosten vergoed worden en voor welk bedrag, hangt af van de uitvaartverzekering die u heeft. Met een natura verzekering geven uw nabestaanden de wensen voor de uitvaart door, waarna de verzekeraar ervoor zorgt dat alles geregeld en georganiseerd wordt. Maar vaak gaat het dan om een basispakket aan diensten en goederen. Kunnen daarmee niet alle wensen worden ingewilligd, dan komen er kosten bij die uw nabestaanden moeten betalen. Uw uitvaartverzekering kan ook de vorm hebben van een kapitaalverzekering. In dat geval krijgen uw nabestaanden een bedrag in handen waarvan ze de uitvaart kunnen betalen. Is het bedrag niet hoog genoeg, dan betalen ze de extra uitgaven zelf.

Kosten te laag ingeschat
De vraag is nu of uw uitvaartverzekering de dekking biedt die u wenst. Zeker als het al lang geleden is dat u uw polis heeft afgesloten, kan er sprake zijn van onderverzekering. Een crematie kost tegenwoordig tussen de 6.500 euro en 9.000 euro en aan een begrafenis bent u zelfs tussen de 8.500 euro en 11.000 euro kwijt. Dat een uitvaart zo duur is, weten veel mensen echter niet. Bijna de helft van de Nederlanders schat de kosten te laag in.

Laat uw verzekering doorlichten
Wilt u weten of uw uitvaartpolis alle kosten zal vergoeden? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij gaan na hoe royaal de vergoeding is en of dat voldoende is om uw uitvaartwensen mee te realiseren. Is dat niet zo, dan adviseren wij u over de maatregelen die u kunt treffen. Heeft u Łberhaupt geen uitvaartverzekering? Besef dan dat alle kosten voor uw begrafenis of crematie door uw nabestaanden betaald moeten worden. Wij adviseren u graag over een goede manier om dat te voorkomen.(10-10-2017)