Het zorgseizoen gaat weer van start
Op 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor de basisverzekering en voor hun aanvullende pakketten bekendgemaakt hebben. Dan is het jaarlijkse vergelijken begonnen en kunt u weer overstappen. Te ingewikkeld? Klop dan bij ons aan.

Het zorgseizoen gaat weer van startDe overheid bepaalt welke vergoedingen in het basispakket van de zorgverzekering worden opgenomen, maar zorgverzekeraars mogen zelf bepalen welke premie zij daarvoor vragen. Op Prinsjesdag was de verwachting van de overheid nog dat deze premies zouden gaan stijgen. Een week later liet DSW weten de premie juist iets te laten dalen. De vraag is of de andere zorgverzekeraars deze koers volgen.

Lage premie of vrije artsenkeuze?
Maar als u verzekeringen gaat vergelijken, kijkt u vast niet alleen naar de premie. Veel Nederlanders vinden vrije artsenkeuze belangrijker dan een lage premie. En u? Een naturapolis is voordeliger dan een restitutiepolis, maar vergoedt de kosten alleen volledig als de zorgverlener een contract heeft met uw zorgverzekeraar. U mag wel een andere zorgverlener kiezen, maar dan betaalt u een deel van de rekening zelf.

Wilt u uw kosten altijd vergoed krijgen, ongeacht welke zorgaanbieder u behandelt? Dan kunt u het beste de iets duurdere restitutiepolis kiezen. Verzekeraars werken binnen deze verzekering trouwens ook met contracten. Aan zorgverleners zonder contract vergoeden ze meestal het marktconforme tarief. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract en is zijn tarief hoger dan marktconform? Dan moet u bijbetalen.

Alleen basis of ook een aanvullend verzekerd?
De basisverzekering heeft overal dezelfde dekking. Als u alleen de meest basale zorg wilt verzekeren zoals huisarts en ziekenhuisopname, is een basisverzekering voldoende. Wilt u liever een uitgebreidere dekking, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, stottertherapie of hoge ziekenhuiskosten in het buitenland? Sluit dan ook een aanvullende verzekering af. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen aanvullende pakketten en die verschillen ook weer in voorwaarden en vergoedingen. De keuze is daardoor enorm.

Passend aanbod
Er zijn in Nederland tientallen basisverzekeringen en honderden aanvullende verzekeringen. Het vergelijken is daardoor een hele klus. Heeft u daar geen tijd voor of zin in? Laat het uitzoekwerk dan aan ons over. Neem contact op met ons kantoor en laat ons weten wat uw wensen zijn voor de zorgverzekering van volgend jaar. Wij komen dan na 12 november met een passend aanbod.(07-11-2017)