Een goed slot op alle deuren
Bij inbraakpreventie denkt u misschien aan een goed slot op de voordeur. Maar de achterdeur en de schuurdeur zijn ook interessant voor dieven. En die zijn bij veel Nederlanders niet goed beveiligd.

Een goed slot op álle deurenEen inbreker slaat het liefst zijn slag bij een deur die gemakkelijk te openen is. Daarom zijn goede sloten belangrijk om criminelen buiten te houden. Weliswaar is ook een goed slot uiteindelijk open te breken door een professionele dief, maar als dat te veel tijd kost, neemt de kans om betrapt te worden aanzienlijk toe. Dan gaat de inbreker liever naar de volgende deur.

Binnen een minuut opengebroken
Goede sloten zijn belangrijk, maar dan wel op álle deuren. Want in onze schuur bijvoorbeeld staat voor gemiddeld 3.000 euro aan spullen. Ga maar na: de (elektrische) fietsen, de grasmaaier, gereedschap, een vriezer en de tuinspullen bergt u daar op. Toch geeft veertig procent van de Nederlanders toe dat de beveiliging van hun bergruimte onvoldoende is. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW). Een slecht beveiligde schuurdeur breken kwaadwillenden binnen een minuutje open.

Deuren beter beveiligen
Ook de achterdeur biedt inbrekers vaak een mooie gelegenheid om binnen te komen. Bijna negen van de tien Nederlandse achterdeuren zijn slecht beveiligd volgens de NIPW. Bij een kwart van de achterdeuren kan een dief al binnen een minuut binnen staan. U kunt uw deuren op verschillende manieren beter beveiligen. Gebruik bijvoorbeeld een slot met SKG-certificering, dievenklauwen en anti-inbraakstrips.

Wég veiligheidsgevoel
Als er in uw schuur of via uw achterdeur wordt ingebroken, zal uw inboedelverzekering de schade meestal vergoeden. Maar de immateriële schade kan veel groter zijn. Een woninginbraak wordt namelijk gezien als een 'high impact crime': uw gevoel van veiligheid kan er ernstig door worden aangetast. Bij één op de twaalf slachtoffers van een inbraak, wordt bovendien binnen korte tijd opnieuw ingebroken. De inbrekers kennen de woning en weten wat er te halen valt. De gestolen spullen zijn bovendien vervangen door nieuwe, dus de buit is waardevol. Na een inbraak voelen veel bewoners zich niet veilig, maar na een herhaalinbraak is het veiligheidsgevoel helemaal weg. Dat kan leiden tot psychische klachten.

Goede verzekeringen
Nu de donkere dagen voor Kerst weer aangebroken zijn, neemt de inbraakkans toe. Kies voor goede sloten en voor een goede inboedelverzekering en eventueel een kostbaarhedenverzekering. Voor advies daarover kunt u contact opnemen met ons kantoor.(07-11-2017)