Wat belemmert u om over te stappen?
Ieder jaar kunt u opnieuw de zorgverzekering kiezen die het beste aansluit op uw wensen. Toch deed vorig jaar slechts 6,4 % van de verzekerden dat. De verwachting is dat het percentage dit jaar niet veel hoger is. Wat houdt consumenten tegen om over te stappen?
Wat belemmert u om over te stappen?
  1. Ik heb geen idee waar ik op moet letten
  2. Heeft u een natura- of een restitutieverzekering? Hoeveel keuzevrijheid biedt uw polis en welke zorg vergoedt de basisverzekering? En wat is het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico? U heeft geen idee? Dan bent u niet de enige. Uit recent onderzoek blijkt dat veel Nederlanders belangrijke basisbegrippen van het Nederlandse zorgstelsel niet kennen. Wie die kennis niet heeft, is minder snel bereid om zorgverzekeringen te vergelijken.
  3. Ik kan niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar
  4. U gebruikt veel zorg en bent daarvoor nu goed verzekerd. Een andere zorgverzekeraar zal u misschien weigeren omdat u hoge kosten heeft. Uit een Nivel-onderzoek blijkt dat dit idee voor nogal wat mensen een belemmering vormt om over te stappen. Maar klopt het ook? Voor de basisverzekering heeft iedere zorgverzekering een acceptatieplicht, daar kunt u niet voor geweigerd worden. En alle zorgverzekeraars bieden aanvullende verzekeringen waarvoor u zonder meer geaccepteerd wordt. Bij slechts 2 procent van de aanvullende verzekeringen vindt een medische selectie plaats. Dit zijn de meest uitgebreide verzekeringen.
  5. Ik vind vergelijken tijdrovend en ingewikkeld
  6. U vindt zorgverzekeringen ingewikkeld en tijdrovend. U begint er wel aan, maar er is zoveel informatie en de informatie is zo verschillend dat u niet uitkomt. En u twijfelt. Want gaat u er echt op vooruit? Wat als u de verkeerde keuze maakt? Laat maar zitten dat vergelijken: wat u kunt besparen met een overstap, weegt niet op tegen het gedoe dat u heeft.
  7. Ik zit goed bij mijn huidige zorgverzekeraar
  8. Misschien heeft u ooit de zorgverzekering gekozen die het beste bij u past. Maar u verandert en zorgverzekeringen ook. Voor volgend jaar hebben veel zorgverzekeraars dekkingen in hun aanvullende verzekeringen geschrapt. Er worden bijvoorbeeld minder behandelingen voor een fysiotherapeut of minder geld voor een beugel vergoed. Ook zijn de premies voor de basisverzekering aangepast. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar is nog nooit zo groot geweest. Zit u echt nog goed bij uw huidige zorgverzekeraar?

Wij zoeken het voor u uit
U kunt er behoorlijk op vooruit gaan als u overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat u de zorgverzekering geen interessant onderwerp vindt en dat vergelijken lastig en tijdrovend voor u is, kunnen wij ons zeer goed voorstellen. Neem daarom contact op met ons kantoor en laat het uitzoekwerk aan ons over. Wij komen met een aanbod dat aansluit op uw wensen. En we zorgen ervoor dat uw huidige verzekering wordt opgezegd en uw nieuwe verzekering per 1 januari 2018 ingaat.(05-12-2017)