Skispullen vaker gestolen tijdens de wintersport
Nu de kerstvakantie voorbij is, kunt u zich gaan verheugen op de wintersport. Bereid u goed voor: verbeter uw conditie, stel een paklijst op, plan de route en laat uw reisverzekering doorlichten.

Skispullen vaker gestolen tijdens de wintersportBent u een geroutineerde wintersporter, dan weet u waarschijnlijk wel dat u voor de skivakantie het beste een wintersportdekking kunt opnemen op uw reisverzekering. Er zijn namelijk nogal wat risico’s die met een standaard reisverzekering niet afdoende verzekerd zijn. Met name voor een reddingsactie, gipsvlucht en medische kosten in het buitenland, moet u kunnen rekenen op ruimhartige vergoedingen. Maar ook voor beschadiging of diefstal van uw ski-uitrusting moet uw reisverzekering voldoende te bieden hebben.

Meer gestolen ski’s en snowboards
Volgens de Nederlandse Ski Vereniging (NSV) worden kostbare skispullen steeds vaker gestolen. Reisverzekeraars melden dit seizoen zelfs al 20% meer claims van gestolen skispullen. Het vermoeden bestaat dat georganiseerde bendes in het Alpengebied op rooftocht zijn en heel brutaal hun slag slaan. Ze hebben het vooral gemunt op dure ski’s in rekken bij restaurants of après-skibars. Ook snowboards zijn populair bij het dievengilde.

Diefstal voorkomen
Om diefstal te voorkomen doet u er goed aan uw wintersportuitrusting zoveel mogelijk in het zicht te houden. Door te kiezen voor een skislot of door een kluis te huren, beperkt u de kans op diefstal aanmerkelijk. Of wees dieven te slim af door uw linker- en rechterski apart weg te zetten. Maak eventueel samen met een reisgenoot niet-gelijke paren door uw ski’s te combineren met die van hem of haar.

Skispullen goed verzekerd?
Als uw skispullen gestolen worden, is dat al vervelend genoeg. Maar hoe vergoedt uw reisverzekeraar deze schade? Is er een maximumvergoeding? Heeft u een eigen risico? Bedenk ook dat verzekeraars als eis hebben dat u zorgvuldig met uw bagage om moet gaan. Als uw ski’s zo meegenomen kunnen worden, komt u misschien niet in aanmerking voor een vergoeding. Misschien denkt u dat het risico niet voor u geldt omdat u ski’s gaat huren? Vergeet dan niet dat u bij diefstal aansprakelijk gesteld kunt worden voor de schade. Hoe is dat risico bij u afgedekt?

Bagagerisico
Heeft u wintersportplannen? Neem dan contact op met ons kantoor om te checken of u goed verzekerd bent. Vanwege het toegenomen aantal diefstallen, kijken we specifiek naar de dekking voor gestolen ski’s en snowboards. Verder bespreken we met u of ook de andere wintersportrisico’s naar wens verzekerd zijn.(09-01-2018)