Sluit niet klakkeloos een reisverzekering af
Lekker gemakkelijk: online een vakantie boeken en direct ook een kortlopende reisverzekering afsluiten. Maar besef dan wel dat u in dat geval een forse premie betaalt. Overleg even met ons kantoor of verzekeren niet veel voordeliger kan.

Sluit niet klakkeloos een reisverzekering afAls u bij een online reisorganisatie een vakantie boekt, kunt u meestal ook een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten. Het gaat dan vrijwel altijd om een kortlopende verzekering waarmee u alleen de geboekte reis verzekert. Dat lijkt natuurlijk lekker gemakkelijk, maar het is ook duur.

Honderden euro’s te duur
Als u bij de online reisorganisatie een vakantie boekt en deze direct verzekert inclusief annuleringsdekking, betaalt u daarvoor een behoorlijk bedrag. Dat is zo omdat de premie voor de dekking van de annulering, berekend wordt op basis van de totale reissom. Als u een dure reis geboekt heeft, kan de premie hoog uitvallen. Een vergelijkingssite heeft nu de premies van dit soort kortlopende reisverzekeringen met annuleringsdekking vergeleken met de premies van doorlopende reisverzekeringen van verschillende reisverzekeraars. Het blijkt dat u wel honderden euro’s kunt besparen.

Doorlopende reisverzekering vaak voordeliger
Als u alleen die ene vakantie wilt verzekeren, kunt u ons vragen naar een goede én voordelige kortlopende reispolis. U bent dan al goedkoper uit dan bij de reisorganisatie. Maar wij gaan ook na of u misschien met een doorlopende reisverzekering nóg beter af bent. Misschien denkt u dat een doorlopende reisverzekering alleen voordeliger is als u meerdere keren per jaar op reis gaat. In werkelijkheid kan ook bij één vakantie per jaar, de doorlopende reisverzekering gunstiger uitpakken. In overleg met u stemmen we bovendien de reisverzekering af op uw wensen. Door zorgvuldig de dekking te kiezen, kunt u vaak weer extra besparen.

Het hele jaar verzekerd
Een extra voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat u het hele jaar door verzekerd bent voor allerlei reizen, stedentrips en vakanties, ook in Nederland. En omdat u al verzekerd bent, bespaart u zich de moeite om bij iedere reis weer een losse polis af te sluiten. Zo maakt u het uzelf ook nog eens gemakkelijker.

Goede en voordelige polis
Gaat u binnenkort op vakantie? Laat u niet verleiden door de reisorganisatie, maar neem contact op met ons kantoor. Wij adviseren u over een goede en voordelige manier om u te verzekeren voor de belangrijkste vakantierisico’s. En we maken de polis direct voor u in orde. U kunt nog dezelfde dag vertrekken.(10-07-2018)