Zorgverzekering kan vaak veel goedkoper. Stap nu over!
Ieder jaar weer stijgen de premies van de zorgverzekeringen en worden de verschillen tussen de voordeligste en de duurste basispolis groter. Een goede reden om eens te checken of u niet te veel betaalt. U kunt nog tot het eind van de maand overstappen.

Zorgverzekering kan vaak veel goedkoper. Stap nu over!Gingen de premies voor de basisverzekering in 2018 nog met 2% omhoog, voor 2019 bedraagt de stijging gemiddeld 5,6%. En het is bepaald niet de eerste keer dat u meer gaat betalen. Sinds de introductie van het nieuwe zorgstelsel zijn de zorgpremies ieder jaar duurder geworden. Alleen in de jaren 2013 en 2014 was sprake van een (gemiddeld) kleine daling, maar daar stond tegenover dat in 2013 het eigen risico met €150,- fors omhoog ging. Al met al zijn sinds 2006 de kosten voor zorgpremies en eigen risico met 75% gestegen voor verzekerden die géén gebruik maken van hun (basis)zorgverzekering. Voor mensen die wél hun eigen risico opmaakten, bedraagt de stijging inclusief dat eigen risico 68%. De stijging is bij die groep minder groot, omdat het eigen risico sinds 2016 bevroren is op €385,-.

Grote prijsverschillen
De verschillen in premies van de basisverzekering zijn groot in 2019. Voor de goedkoopste naturapolis moet €28,45 per maand meer betaald worden dan voor de duurste. Bij de restitutiepolissen is het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering €20,60 per maand. Maar ondanks de grote prijsverschillen blijven veel Nederlanders trouw aan hun verzekeraar. Vorig jaar stapten 1,1 miljoen Nederlanders over, ‘slechts’ 6,2% van de verzekerden.

Nieuwsgierig?
En u? Wilt u weten of en hoeveel u voordeliger uit kunt zijn bij een andere aanbieder? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij beschikken over een overzicht van de zorgverzekeraars in Nederland en van hun premies, aanvullende verzekeringen en voorwaarden.

Geef aan ons door wat u wilt:

Als wij uw wensen weten, zoeken we de zorgverzekering die daarbij past en die de vriendelijkste prijs heeft. En we maken de nieuwe verzekering direct voor u in orde. Wacht niet te lang, want wij moeten uw oude verzekering voor 1 januari 2019 hebben opgezegd.(11-12-2018)