Autoverzekering: vergoeding vervangende auto vaak erg laag
Bent u all risk verzekerd en wordt uw auto gestolen? Dan is de kans groot dat u een vergoeding krijgt voor tijdelijk vervangend vervoer. Alleen is die in de meeste gevallen hooguit voldoende om een fiets van te huren…

Autoverzekering: vergoeding vervangende auto vaak erg laagNa diefstal van een auto nemen autoverzekeraars een wachttermijn in acht. Die varieert van drie weken tot een maand. Ze doen dit omdat ze hopen dat de auto wordt teruggevonden, zodat zij niet hoeven uit te keren. Tijdens de wachttermijn bieden de meeste maatschappijen wel een vergoeding aan voor vervangend vervoer. Maar deze kan van verzekeraar tot verzekeraar sterk verschillen.

Dagvergoeding
Een en ander blijkt uit onderzoek van MoneyView, een onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut. Meer dan de helft van de onderzochte autoverzekeraars biedt gedupeerden een dagvergoeding die tussen de € 12 en € 15 bedraagt. Ter vergelijking: het huren van een kleine huurauto kost al snel € 35 per dag.

Teleurgesteld
Maar ook als uw verzekeraar wel kosteloos vervangend vervoer aanbiedt (ongeveer éénderde doet dit) kunt u teleurgesteld worden. Het is namelijk lang niet altijd zo dat u in aanmerking komt voor gelijkwaardig vervangend vervoer. Rijdt u bijvoorbeeld een zevenzitter MPV of een forse SUV, dan kan het zomaar gebeuren dat u het tijdens de wachttermijn met een VW Up of een Peugeot 107 moet doen.

Voorwaarden controleren
Wilt u dit risico liever niet lopen? Controleer dan de voorwaarden van uw autoverzekering. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zoeken het graag voor u uit en adviseren u desgewenst over alternatieven als uw huidige autoverzekering niet meer voldoet aan uw wensen.(10-09-2019)